Over Tentoonstelling Margaretha van Parma in het MOU

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

31 okt
Oudenaarde - MOU Museum Oudenaarde # 9025

Tentoonstelling Margaretha van Parma in het MOU

Margaretha van Parma, oudste kind van Keizer Karel V , geboren in Oudenaarde in 1522. Haar moeder Johanna Van der Gheynst is een Oudenaardse dienstmeid. Margaretha, hoog opgeleid in Italië, wordt landvoogdes der Nederlanden. Een sterke vrouw!

donderdag 31 oktober 2024 van 19:00 uur tot 20:30 uur

Het MOU -Museum Oudenaarde- pakt uit met een nooit eerder verteld verhaal tijdens de prestigieuze tentoonstelling over de in Oudenaarde geboren, historische figuur Margaretha van Parma. Ook onze koning  en koningin waren er al op bezoek. Ze werd landvoogdes van de Nederlanden en ze was ook een echte kunstliefhebber en mecenas. Hoog tijd dat deze boeiende figuur haar correcte plaats in de geschiedenis krijgt. N.a.v. deze tentoonstelling kan men vooraf of achteraf vrij en gratis de fototentoonstelling van Lieve Blancquaert -over nog meer sterke vrouwen- bezoeken in de kerk van Pamele, de doopkerk van Margaretha. 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 15,00
Standaard € 20,00

Graag vooraf reserveren en betalen, beperkt aantal plaatsen (40).

email : davidsfondskruisem@gmail.com

tel: 0477/69.59.11

BE08 9793 9204 5713  Davidsfonds Kruisem

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurOntspanning & OntmoetenArchitectuurBeeldende kunstDiversiteit1 sessieRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitMiddeleeuwenBezoek met gidsGeschiedeniserfgoedDavidsfonds Kruisembezoek met gidsKunst en CultuurNachten van de GeschiedenisCultuurregio Vlaamse ArdennencultuurgeschiedenisOntmoetenMargaretha's in VlaanderenBegeesterendGenereusLeergierigCanon van Vlaanderen