Over Emile Claus, prins van het luminisme

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

30 nov
Deinze - MUDEL # 9054

Emile Claus, prins van het luminisme

Gegidst bezoek aan deze mooie en zeer uitgebreide tentoonstelling van de werken van Emile Claus in het Mudel te Deinze.

zaterdag 30 november 2024 van 13:45 uur tot 16:00 uur

Emile Claus, Vlaams kunstschilder uit onze contreien. Dit jaar herdenken we dat hij 100 jaar geleden overleed . Hij bewoonde zijn villa 'Zonneschijn' in Astene (Deinze) aan de oevers van de Leie met zijn vrouw Charlotte Dufaux. Zijn stijl veranderde mede door zijn reizen naar Parijs, van naturalistisch realisme naar een eigen impressionistisch luminisme. Het museum Mudel te Deinze biedt ons een prestigieuze overzichtstentoonstelling waarbij talrijke werken verspreid over de hele wereld weer even 'thuiskomen'.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 17,00
Standaard € 22,00

Vooraf zeker reserveren. Aantal deelnemers is beperkt tot 24.

mailadres : davidsfondskruisem@gmail.com

tel. 0477/69.59.11

betalen op rekening Davidsfonds Kruisem: BE08 9793 9204 5713

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenBeeldende kunst1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitLokaalCultuurBezoek met gidskunsterfgoedSchilderkunstDavidsfonds KruisemTentoonstellingcanonCultuurregio Vlaamse Ardennenactualiteit150 jaar Davidsfondsontspanning en ontmoetinggegidst bezoekGrafische kunstBegeesterendGenereusInventiefCanon van Vlaanderenmuseum